Mazariner
Mazariner är aldrig fel och slinker mer än gärna ner i magen. Här kommer ett enkelt recept på riktigt goda mazariner. Så kavla upp ärmarna och börja baka!






Ingredienser
18 st
Mördeg
- 3 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 100 g smör
- 2 1/2 msk socker
- 1/2 ägg
Fyllning
- 150 g mandelmassa
- 50 g smör
- 2 1/2 ägg
- 4 msk vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
Garnering
- 2 dl florsocker och lite vatten
- Mazarinformar
Gör såhär
60 minuter- Smörj ovala mazarinformar av metall eller aluminiumfolieformar väl.
- Arbeta samman ingredienserna till degen med maskin eller på arbetsbänken. Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen någon timma.
- Undertiden görs fyllningen. Riv mandelmassan ner i en skål. Tillsätt rumstempererat smör och rör smidigt. Blanda i äggen, ett i taget under omrörning. Vänd i mjölet blandat med bakpulvret.
- Kavla ut degen och klä formarna. Fördela fyllningen i formarna. Grädda mazarinerna på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 min. Låt dem svalna något i formarna innan de stjälps upp. Låt dem kallna på galler.
- Gör glasyren och bred den över mandelfyllningen.