Chokladbiskvier
Detta kan vara de godaste biskvierna jag någonsin har smakat och de är busenkla att göra. Jag valde att göra en chokladbiskvi med nutella och mörk choklad men man kan lätt byta ut krämen om man känner för det.




Ingredienser
Ca 25st
- 300 gram mandelmassa
- ½ dl socker
- 1 äggvita
- 150 gram rumsvarm smör
- 1 äggula
- 2 ½ dl florsocker
- 3/4 dl Nutella
Alla ingredienserna måste vara rumsvarma annars kan krämen skära sig.
Gör så här
-
Ställ ugnen på 175 grader. Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet med äggvitan och sockret.
-
Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten. Låt svalna helt.
-
Rör ihop alla ingredienser till smörkrämen. Smaka av smörkrämen så att du får den så söt som du vill ha den. Bred ut ett toppigt eller runt lager på ”undersidan ” av biskvibotten.
-
Ställ kakorna svalt och smält under tiden chokladen. Doppa sedan varje kaka i chokladen så att fyllningen blir helt täckt och ställ de sedan svalt så att chokladen stelnar.
Kakorna går utmärkt att frysa men chokladen kan ändra lite färg.