Karinslackrabak.blogg.se

Pariserbullar

Publicerad 2017-06-04 18:33:46 i Allmänt, Bullar,

Jag som inte ens tycker om bullar tycker faktiskt att dessa bullar är väldigt goda vilket måste betyda att det är en gudomligt god bulle. De är väldigt enkla att göra och går lätt att frysa in, den perfekta bullen helt enkelt. 
 
 
 
 
 
 
 

Ca 48 små bullar

 

125 g smör
3 dl standardmjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1 dl strösocker
ev ½ tsk mald kardemumma
9 dl vetemjöl

Fyllning
2 dl vaniljkräm (t ex 1 påse kallrörd marsanpulver) 

Garnering
50 g smör, smält
strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smält smöret och värm mjölken till 37 grader. Ställ ut bullformar på ugnsplåtar.

2. Smula ner jästen i en stor degbunke. Lös upp jästen med vätskan och rör tills jästen har löst upp sig. Tillsätt salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet.

3. Arbeta degen smidig. Ställ den på en varm plats att jäsa i 30-40 min.

4. Gör vaniljkrämen enligt beskrivningen på förpackningen.

5. När degen har jäst färdigt, dela den i två delar. Kavla ut en del i taget till en platta på ca 24 x 36 cm. Sporra eller skär ut 24 stycken rutor på varje platta, ca 6 x 6 cm stora.

6. Lägg en klick vaniljkräm på varje rektangel.

7. Nyp ihop varje ruta runt fyllningen och vänd bullarna med skarven nedåt i pappersformarna.

8. Låt jäsa under duk i 30–40 min. Sätt på ugnen på 225 grader.

9. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7-8 min.

10. När bullarna har svalnat något, penslar du dem med smält smör och doppar dem i strösocker.

Om du vill frysa in bullarna så tänk på att inte smöra och sockra dem innan.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela